Striive en het gebruik van AI

Binnen het Striive-platform van HeadFirst wordt de CV check aangeboden welke gebruikt maakt van AI technologie. In dit artikel leggen wij graag op een informatieve manier uit hoe deze dienst werkt en waar de data wordt verwerkt. Dit dient als aanvulling op het bestaande privacy statement.

Wetgevingskader AVG-wetgeving en de AI Act geven aan om openheid en transparantie in te betrachten omtrent het gebruik van AI. De AI Act is een wetgevingsinitiatief van de Europese Unie dat regels en normen vaststelt voor het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) om de rechten en veiligheid van burgers te waarborgen, evenals ethische en transparantie-eisen voor AI-systemen.

Voor zover nu bekend staat in de tekst van de AI Act dat een systeem dat gebruikt wordt voor recruitment worden geclassificeerd als een “Hoog Risico AI-systeem” (Annex II – AI Act).

Annex II, Art 4. gaat over werkgelegenheid, werknemersbeheer en toegang tot zelfstandig werk. Het beschrijft het gebruik van AI-systemen voor wervings- en selectiedoeleinden, zoals het plaatsen van gerichte vacatureadvertenties, het analyseren en filteren van sollicitaties en het evalueren van kandidaten.

(Bron: https://www.europarl.europa.eu/topics/nl/article/20230601STO93804/ai-verordening-eerste-regels-voor-artificiele-intelligentie)

Waarom we dit doen De CV Check is een hulpmiddel voor gebruikers om mede te beoordelen hoe het CV past op de desbetreffende aanvraag.

De manier waarop we AI inzetten

De manier waarop we AI inzetten is het gebruiken van een specifieke prompt om de aanvraag te vergelijken met het cv van de kandidaat.

• De prompt voor de CV check bevat enkel vragen over vakinhoudelijke kenmerken van het profiel en het CV.
  • Er worden geen andere dan vakinhoudelijke kenmerken en afwegingen meegenomen in de output die we verkrijgen door deze prompt.
Wat we hiervoor verwerken

De functie CV Check maakt gebruik van Microsoft Azure OpenAI. Hierbij worden een prompt, de inhoudelijke informatie van de desbetreffende opdracht en het CV van de kandidaat verwerkt.

Met betrekking tot de verwerking van deze data is het volgende van toepassing:

• Data wordt op de Microsoft Azure omgeving (tenant) van de HeadFirst Group verwerkt.
  • Er wordt geen data verwerkt buiten deze tenant in Microsoft Azure.
  • Er wordt geen data opgeslagen.
  • HeadFirst heeft hierover contractuele, SLA’s en verwerkersovereenkomsten afgesloten met Microsoft.
Microsoft heeft hierover het volgende opgenomen op hun publieke website (Bron: https://learn.microsoft.com/en-us/legal/cognitive-services/openai/data-privacy)

• Uw prompts (inputs) en completions (outputs), uw embeddings en uw trainingsdata:
  • Zijn NIET beschikbaar voor andere klanten.
  • Zijn NIET beschikbaar voor OpenAI.
  • Worden NIET gebruikt om OpenAI-modellen te verbeteren.
  • Worden NIET gebruikt om enige Microsoft- of externe producten of diensten te verbeteren.
  • Worden NIET gebruikt voor het automatisch verbeteren van Azure OpenAI-modellen voor uw gebruik in uw resource (De modellen zijn stateless, tenzij u expliciet modellen fine-tunet met uw trainingsdata).
  • Uw gefinetunede Azure OpenAI-modellen zijn exclusief beschikbaar voor uw gebruik.
  • De Azure OpenAI-service wordt volledig gecontroleerd door Microsoft; Microsoft host de OpenAI-modellen in de Azure-omgeving van Microsoft en de service interageert NIET met enige services die worden bediend door OpenAI (bijv. ChatGPT of de OpenAI API).

Aan wie we de informatie beschikbaar stellen

De door OpenAI gegenereerde data wordt nergens opgeslagen (dus ook niet in het Striive-platform), maar enkel op het scherm beschikbaar gesteld aan de gebruiker. Recruiters hebben geen toegang tot deze informatie en deze informatie kan dus ook niet gebruikt worden voor de selectie van kandidaten.