Hoe wordt jouw cv beoordeeld?

Bij HeadFirst gebruiken we allerlei technologie om cv's van kandidaten te verwerken. Dit geeft recruiters de tools in handen om het selectieproces efficiënt en objectief uit te voeren.

In dit artikel leggen we uit hoe je het cv het beste kunt samenstellen.

Allereerst: voorkom allerlei opmaak of versieringen. Het liefst werken we met documenten in een eenvoudige opmaak. Het gebruik van kopteksten is prima, maar tabellen of schema’s voegen geen waarde toe en bemoeilijken de beoordeling.

Voor het introductiedeel van je cv bevelen we je functie en een bondige samenvatting aan.

Let op: Als je je vaardigheden alleen bij de inleiding zou noemen weten we niet hoeveel ervaring je hebt Daarom zien we de volgende eigenschappen het liefst terug per werkervaring.

• Naam bedrijf
  • Functie
  • Periode
  • Korte omschrijving
  • Gebruikte technologie of vaardigheden

Voorbeeld

Hieronder wordt geïllustreerd hoe je werkervaring op het cv kunt weergeven:

ING Bank, Amsterdam

Java Developer

Periode: 1 maart 2020 – 1 september 2022

Project omschrijving: Realiseren van een belegginsklantportaal voor particuliere gebruikers.

Werkzaamheden: Ontwikkelde LDAP -authenticatieservice om in te loggen op de zelfdienstportal

Ontwikkelde controllers, DAOS, JSP -pagina's

Ontwikkelde beveiligingshandler om toegang te bieden tot pagina's

REST API geïmplementeerd om de meldingsgegevens te maken, te lezen, bij te werken en te verwijderen.

Gebruikte technologieën en vaardigheden:

Java 8, Linux

Spring, Rest / mvc, AngularJS

Hibernate, MS-SQL

JSP, HTML5, CSS3, XML, JSON

Eclipse, Maven

Agile, Jira

Veel succes met het samenstellen van je cv!